Litteraturforedrag 14. mai Alf van der Hagen

Litteraturforedrag 14. mai Alf van der Hagen

Litteraturforedrag 14. mai kl 11.00 på Bølgen: Alf van der Hagen: Mine samtaler med Ingvar Ambjørnsen.

Helt siden debuten i 1981 har Ingvar Ambjørnsen skrevet om karakterer som står på kanten eller på utsiden av samfunnet, personer preget av uro og ensomhet, men også sterk frihets- og rettferdighetstrang. Med varme og humor har han skrevet om vennskap og utenforskap, solidaritet og sterke naturopplevelser. Bøkene hans har blitt folkelesning, høyt elsket av både unge og voksne lesere.

I fjor utga Alf van der Hagen samtaleboken «Ønsk meg heller god tur». Boken er det nærmeste vi kommer en selvbiografi fra Ingvar Ambjørnsen, som i dag er rammet av alvorlig sykdom. Gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg fortalte han sitt liv i åpenhjertige samtaler med van der Hagen.

Ambjørnsen var friluftsmenneske i barndommen og naturverner i ungdommen, med en sterk bekymring for klodens fremtid. I foredraget her i Larvik forteller van der Hagen om Ambjørnsen liv og forfatterskap, med utgangspunkt i oppveksten i Larvik, om ungdomstiden blant frikere og småkriminelle, om Ambjørnsen sterke og vedvarende kjærlighet til naturen.

Med sjangeren «samtalememoarer» har Alf van der Hagen skapt en særegen blanding av kulturhistorie og forfatterbiografi. Det er prisbelønte, kritikerroste og unike bøker som har gitt van der Hagen en stor leserskare. Han karakteriserer Ingvar Ambjørnsen som en fri ånd, en dypt humanistisk forfatter og et fyrverkeri av en forteller.