Litteraturforedrag 12.september kl 11.00 i Bølgen

Litteraturforedrag 12.september kl 11.00 i Bølgen

Publisert av Tone Tveitan Andersen den 22.08.23. Oppdatert 13.09.23.

Forestillingen «Å gjera draum til liv»

Forestillingen «Å gjera draum til liv» handler om lyrikeren Olav H. Hauge fra Ulvik i Hardanger. Forestillingen er basert på Hauge sine dagbøker som ble utgitt rundt årtusenskiftet. Hauge strevde et helt liv med sin psykiske helse, og var innlagt på Valen psykiatriske sykehus hele seks ganger. Han var sterkt kritisk til behandlingsmåten mange pasienter ble utsatt for, og var selv evig takknemlig for at han fekk «dikta og drøyma utan å verta kurert».

Hauge er en av landets mest leste og omtalte lyrikere, og ble etter hvert også en inspirator og litterær gudfar for en hel generasjon.

Som godt voksen får han også oppleve det store kjærligheten. Ekteskapet med Bodil Cappelen var det største som har hendt han i livet, slik han selv uttrykte det. 

Forestillingen tar for seg så vel krisene som oppturene i livet hans, og presenterer både kjente og mindre kjente dikt fra hans rikholdige katalog. Det er journalist og frilansskuespiller Nils Erik Kvamme som står for de teatralske innslagene, mens mesterspillemann Knut Hamre, som var en gode venn av Olav H. Hauge, sørger for de musikalske stemningene.